Spirituele counseling

Spirituele counseling

Leven in tijden van Corona

Het houdt ons allemaal dag en nacht bezig: het Corona virus. Er zijn veel vragen hoe kan ik afscheid nemen van mijn naaste, nu ik niet bij hem of haar kan zijn. Mogelijk heeft u angst. Hoe kan ik rustig blijven. Hoe houd ik nog grip op mijn leven en dat van mijn naasten. Als we onze naasten niet meer dichtbij hebben, kan dat ons eenzaam maken.

Of

Misschien zijn er dingen gebeurd die u diep hebben geraakt waar u met niemand echt over kan praten. In deze praktijk vindt u iemand die luistert u helpt nieuw perspectief te vinden.

In de individuele gesprekken richt de spirituele counselor zich samen met u op fundamentele vragen over ziekte en gezondheid, dood en leven, en op de verwerking van de situatie waarin zieken en mensen met beperkingen verkeren. De spirituele counselor luistert empathisch en stelt zich op als een mede reiziger in uw (levens)verhaal. Het verhaal mag er zijn of het nu verdrietig is of mooi. Door het verhaal te vertellen krijgt u weer grip op het leven. Tijdens de gesprekken is er ruimte voor meditatie, gebed, ontspanning, rituelen en symbolen.

Na een intake (gratis) bepalen we samen hoeveel gesprekken er nodig zijn.

Mw. A.C. Klein is spiritueel counselor (specialisatie: Ignatiaanse Spiritualiteit), opgeleid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Lid van de Vereniging van Geestelijk Verzorgers (VGVZ). Ingeschreven in SKGV register. Aangesloten bij Stichting Questio Centrum voor levensvragen. https://www.stichtingquestio.nl/

Neem gerust contact op  voor een persoonlijk gesprek.

Telefoonnummer 020-6179864 of via                                                                        e-mail:   [email protected]

Meer informatie geestelijke verzorging: https://geestelijkeverzorging.nl/

Meer informatie over Ignatiaanse spiritualiteithttp://www.jezuieten.org

Training: ZIN IN JE WERK  

In deze training krijg je verschillende methoden aangereikt om dieper in te gaan op jouw levensverhaal. Inzicht hierin geeft je een bewuster antwoord op de vraag wat je beweegt en waar je inspiratie ligt, ook in je werk.

Wat leer je ?  

Het onderzoeken van je levensverhaal maakt je bewust van je drijfveren, kracht en kwaliteiten ( het reikt verder dan je zelf/ het zelf). Hierdoor kun je beter vanuit je eigen inspiratie werken en daarbij je eigen grenzen bewaken. Daarnaast ontwikkel je een gevoeligheid voor zin- en betekenisgeving, zowel bij jezelf als bij de mensen waar je mee werkt. Dit geeft verdieping aan je professionaliteit.

De training bestaat uit een intakegesprek, vier – zes (groeps)bijeenkomsten en een afsluitende evaluatie van 2 uur. De intakegesprekken zijn een wederzijdse kennismaking waarin onder andere motivatie en praktische informatie over de cursus aan bod komen. Afspraken daarvoor worden individueel gemaakt.

In de (groeps)bijeenkomsten word je met behulp van verschillende thema’s uitgedaagd over jezelf na te denken en te schrijven. Ervaring met schrijven is hiervoor niet nodig. Aan de hand van wat je in de groep/ individueel  presenteert krijg je vragen van de begeleider en deelnemers om verder mee aan de slag te gaan. Tijdens de afsluitende evaluatie oogsten we de opbrengst van de bijeenkomsten.

Het maximale aantal deelnemers in een groep is zes. Omdat in de groep persoonlijke zaken aan bod komen, wordt er afgesproken dat de inbreng van deelnemers binnen de groep blijft.

Vanwege de vertrouwelijkheid en het groepsproces is het van belang dat je bij alle bijeenkomsten aanwezig bent.