Babymassage

Ouders leren hun eigen baby te masseren volgens de Shantala methode. Een totale lichaamsmassage met gebruik van een natuurlijke olie. Baby´s raken hierdoor vroeg vertrouwd met ontspanning. De dagelijkse massage versterkt de band tussen ouder en kind, verbetert de bloedcirculatie en versterkt de spieren. En Baby´s slapen beter.

Shantala babymassage

Het aanraken is een wezenlijk bestanddeel van ons opvoedingsklimaat. Het intiem menselijk contact van de met zorg toegepaste dagelijkse massage is een goede methode. In landen in Afrika en Zuid Amerika en in India is het een eeuwenoude traditie om baby’s dagelijks te masseren. Vrouwen leren dat van generatie op generatie toe te passen.

De Franse arts F. Leboyer introduceerde een Indiase techniek in het westen die hij heeft beschreven in zijn boek “Shantala”. Door zijn bezoeken aan de sloppenwijken van Calcutta kwam hij in aanraking met deze manier van babymassage. Hij ontdekte dat de moeders die hun baby een massage gaven, een bepaalde rust over brachten op hun baby, ondanks de armoede en de situatie waarin zij zich verkeerden.

Het stimuleren van de huid, betasten, knuffelen, wiegen en masseren vergroten het vermogen van het hart, bevordert de ademhaling en ontwikkelt de werking van de maag- en darmfunctie van baby’s. Babymassage is ook heilzaam gebleken voor de zogenaamde´huilbaby’s´, baby’s met darmkrampjes, en baby’s met slaapproblemen. Maar bovenal is het vooral een fijne manier om met je baby bezig te zijn. Het versterkt de band tussen moeder en baby en of vader en baby. Wat belangrijk is voor de groei en de ontwikkeling van het kind. De baby raakt van jongs af aan vertrouwd met de ‘warmte’ van het lichamelijk contact en zal zich beter in zijn/ haar lichaam thuis voelen door het ervaren van ontspanning.

In de cursus leer je allerlei grepen om je baby een volledige lichaamsmassage te geven. De docent doet de grepen voor en de cursisten voeren ze uit op hun eigen baby.  Het is de bedoeling dat je er thuis mee doorgaat in je eigen vertrouwde omgeving.

De cursus is bestemd voor moeders (vaders, de baby oppas, of oppas oma’s) met baby’s vanaf 2 tot 9 maanden. Alle baby’s kunnen deelnemen. Ook baby’s die met een moeilijke bevalling zijn geboren of baby´s die veel huilen of die een tijd lang het contact met moeder hebben moeten missen in de couveuse of door ziekte.

GROEP: 5 ochtenden van 1 1/2 uur.
INDIVIDUEEL: 4 x 45 minuten.
PLAATS : Praktijk
OPGEVEN: tel.: +316 54 39 45 16. Bij geen gehoor voicemail inspreken dan word je teruggebeld.
MEENEMEN : * badcape  handdoek * kraam zeiltje * extra luier * voeding voor de baby (flessenwarmer)
VOOR JEZELF : schoon T-shirt en een schone onderbroek.

Gift card Babymassage

Stuur een e-mail naar info@mensen-dieck.nl

Betaal de aantal keren Babymassage die je cadeau wil doen en je krijgt een GIFTCARD Babymasssage opgestuurd.