Vergoeding Oefentherapie Basis Verzekering

Is het eigen risico nog niet op ?
Dan wordt de behandeling hiermee verrekend.
Alleen als er sprake is van een chronische indicatie na de 1ste 20 behandelingen. 
bij kinderen < 18jr

Vergoeding Oefentherapie Aanvullende Verzekering

Ja
* aantal behandelingen afhankelijk van het aanvullend pakket

Oefentherapie Mensendieck wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Vergoeding hangt dan af van uw leeftijd en de vraag of u een aandoening heeft die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ staat. Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is mogelijk. Is uw huidige polis toereikend?

Zorgverzekering vergoeding Oefentherapie Mensendieck 2021: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/oefentherapie-mensendieck-en-cesar.aspx

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan worden de eerste 9 behandelingen voor oefentherapie vergoed. Mocht je daarna voor deze indicatie nog behandelingen nodig hebben, dan worden maximaal de volgende 9 behandelingen ook vergoed. Heb je een chronische aandoening (check hiervoor de lijst ‘chronische aandoeningen’), dan wordt de behandeling van deze aandoening volledig vergoed.

Afspraak

Heeft u een afspraak online, per e-mail of telefoon gemaakt en u kunt onverhoopt niet komen, dan dient u de afspraak 24 uur van  te voren af te zeggen per e-mail, telefoon of sms. Zegt u te laat af dan ontvangt u een nota voor de gereserveerde tijd.  Het verzuimtarief is het tarief van 1 behandeling.

Nota

Als de behandelingen niet vergoed worden door uw verzekering ontvangt u nota van de behandelingen. U heeft dan 15 dagen de tijd om de nota te voldoen. Als u niet op tijd betaald worden er administratiekosten in rekening gebracht. Voorkom extra kosten, betaal op tijd!.

Behandelingen aan huis
Als u om medische redenen niet naar onze praktijk kunt komen, behandelen wij u aan huis. U heeft hiervoor een verwijzing van de arts nodig.

De ziektekostenverzekeringen in Nederland hanteren allemaal andere tarieven. Deze kunnen verschillen met de tarieven in dit overzicht. Dat kan betekenen dat er een eigen bijdrage verschuldigd is voor een behandeling in deze praktijk. De tarieven zijn incl. BTW tenzij anders vermeld.

Ben je 18 jaar of ouder? Dan wordt oefentherapie alleen vergoed vanuit de basisverzekering als je een aandoening hebt die op de lijst chronische aandoeningen voorkomt. Staat uw  aandoening op deze lijst, dan zul je de eerste 20 behandelingen zelf moeten betalen of worden deze behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering vergoed (mits je deze hebt, natuurlijk). De behandelingen die je daarna nog extra nodig hebt (vanaf de 21e behandeling dus), worden vanuit de basisverzekering vergoed. 

Overigens bestaat er voor sommige chronische aandoeningen een maximum behandeltermijn. Dit staat op de chronische lijst van de betreffende zorgverzekeraar. Check daarvoor de website van jouw eigen zorgverzekering. 

De volgende link bevat een voorbeeld per diagnose code:  http://www.fysiototaal.net/downloads/Chronische%20aandoeningen%20met%20diagnosecode.pdf   

Verklaring van de afkortingen in het document:

S: Specialist: diagnose gesteld door een specialist

S+/VHA+: Hulp moet voorgeschreven worden door medisch specialist of verpleeghuisarts

i.a.o.:  in aansluiting op ontslag of revalidatie(dag)behandeling

o.b.v. med.noodzaak: op basis van medische noodzaak. Medische noodzaak wordt bepaald door de zorgverlener op basis van professioneel handelen en de richtlijnen van de beroepsgroep.

Mensendieck Therapie

1 Behandeling in de praktijk (30 min.)
€ 37,00
1 Verlengde behandeling (45 min.)
€ 45,75
Screening
€ 39,00
Intake en onderzoek na screening
€ 45,00
Eenmalig onderzoek
€ 70,00
1 Behandeling aan huis (30 min.)
€ 67,00
1 Verlengde Behandeling aan huis (45 min.)
€ 75,75
Screening aan huis
€ 68,00
Intake en onderzoek aan huis na screening
€ 75,00
Eenmalig onderzoek aan huis
€ 102,00

Massage

1 behandeling sportmassage
€ 41,00
40 min
1 behandeling ontspanningsmassage
€ 41,00
40 min
1 Hotstone massage
€ 54,00
40 min
1x Hotstone massage uit proberen
€ 28,00
40 min
GIFTCARD Hotstone massage 1 behandeling
€ 54,00
40 min
GIFTCARD Sportmassage 1 behandeling
€ 41,00
40 min
GIFTCARD Ontspanningsmassag 1 behandeling
€ 41,00
40 min

Oefengroepen

BODYSCAN (grounding/mindfulness) | 10 lessen van 60 min
€ 93,00
RELAX & STRETCH ( doel ontspanning) | 10 lessen van 60 min
€ 93,00

Babymassage

5 lessen van 1 ½ uur in groep
€112,00
4 individuelelessen van 45 min
€142,00

Bedrijfsoefentherapie

Consult /training per uur
€120,00 excl. BTW.

Begeleiding

Coaching leefstijl en gezondheid
€ 95,00 (excl. BTW)
60 min
Spirituele counselling
€ 100,00 (excl. BTW)
60 min