Sportmassage

De sportmassage zorgt voor een betere doorbloeding en stofwisseling. Door de klassieke massagetechnieken als effleurages, stevige knedingen, en tappottages zullen de afvalstoffen sneller afgevoerd worden waardoor spieren sneller kunnen herstellen. Effecten van de behandeling zijn een betere nachtrust, betere doorbloeding & positieve uitwerking body, mind & soul.

In Nederland doen naar schatting acht miljoen mensen op de een of andere manier aan sport. Dit varieert van topsport tot bejaarden sport. Sporten heeft vele voordelen voor de gezondheid. Er kleeft echter ook een nadeel aan sporten: DE BLESSURE.

Jaarlijks zijn er zo’n 2,5 miljoen officieel geregistreerde sportletsels. Een groot deel daarvan is het gevolg van onvoldoende kennis van het bewegingsapparaat en van het niet nemen van de juiste preventieve maatregelen.

Sporters hebben dan ook deskundigen nodig, die dichtbij hen staan. Deskundigen die hun taal spreken. Zo’n deskundige behaalt het diploma Sportmassage bij de N.G.S. (N.G.S. = Nederlands Genootschap voor Sportmassage) een erkend instituut dat de kwaliteit van het onderwijs garandeert.

Behandeling Sportmassage

Sportmassage behandeling houdt de conditie van je spieren op peil en helpt bij spierpijn en blessures, deze krachtige deel lichaamsmassage richt zich op de conditie van je spieren. Sport je intensief of belast je je lichaam regelmatig zwaar? Dan biedt een sportmassage echt uitkomst. Er wordt gebruik gemaakt van de klassieke massagetechnieken: intensieve effleurages, petrissages, frictioneren en tapotteren (tapôtements) bevorderen de doorbloeding van de spier waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd, hiermee kan spierpijn (grotendeels) worden voorkomen.

De conditie van spieren verbetert. Ophoping van afvalstoffen kunnen stramme spieren, spierpijn en zelfs blessures veroorzaken. Blessures, pijn en kramp kunnen met deze behandeling worden voorkomen en het herstelvermogen van het lichaam verbeteren. Tevens kunnen vermoeidheidsverschijnselen en spierpijn tegen worden gegaan. Pijn en kramp worden uit de spieren gemasseerd. Deze behandeling is zeer geschikt enkele dagen na een intensieve training of wedstrijd.

Als je intensief beweegt en je lichaam vaak zwaar belast, is het verstandig jezelf met regelmaat een sportmassage te gunnen om zo de conditie van je spieren op peil te houden. Ook bij vermoeidheid en overbelasting biedt een sportmassage uitkomst en is door de ontspannende uitwerking ook voor niet sporters aan te raden. Sportmassage technieken zijn steviger dan die van de ontspanningsmassage. De sportmassage behandeling duurt 45 minuten, de tijd voor een deelmassage. Bijvoorbeeld de rugspieren als deelmassage of bovenbeenspieren als deelmassage.

Wanneer sportmassage?

  • Bij vermoeide en stijve spieren
  • Last van pijn en kramp in de spieren
  • Dag na een intensieve training of wedstrijd
  • Verhelpen en voorkomen van blessures

Contra-indicatie sportmassage

Je mag een sportmassage niet ondergaan bij een spierscheur of ontstekingen.

Gift Card Sportmassage

Stuur een e-mail naar info@mensen-dieck.nl 

Betaal het aantal behandelingen die je cadeau wil doen en je krijgt een GIFTCARD Sportmassage opgestuurd.