Levensvragen Spirituele counseling

LevensvragenSpirituele counseling

Iedereen komt in het leven vragen tegen die je raken en die soms moeilijk zijn. Het verlies van iemand die belangrijk voor je is, als je ernstig ziek bent of als je eenzaam bent of weet dat je einde nadert.

Levensvragen of zinvragen of bestaansvragen. Het zijn meestal persoonlijke vragen waar je niet een pasklaar antwoord op hebt. Soms worden dergelijke zinvragen ook gevoed door geloofsovertuiging, maar dat hoeft niet per se. Soms is het gemakkelijker om deze vragen te bespreken met een ‘vertrouwde vreemde’. Spiritueel counselor (geestelijk verzorger) biedt u daarbij ondersteuning.  Ik help u bij vragen over leven en dood, geloof en ongeloof, angst en vertrouwen, zaken uit het verleden, het heden en de toekomst; alles wat u bezighoudt kan onderwerp van gesprek zijn. Ik bied geen kant-en-klare oplossingen, maar geven u meer inzicht in uw vragen en hoe u daar uw weg in kunt zoeken.

In deze praktijk vindt u iemand die luistert en u helpt nieuw perspectief te vinden.

Als spirituele counselor luistert ik empathisch en stel ik mij op als een mede reiziger in uw (levens)verhaal. Het verhaal mag er zijn of het nu verdrietig is of mooi. Door het verhaal te vertellen krijgt u weer grip op het leven. Tijdens de gesprekken is er ruimte voor meditatie, gebed, ontspanning, rituelen en symbolen.

Na een intake (gratis) bepalen we samen hoeveel gesprekken er nodig zijn.

Bent u 50 jaar of ouder dan is het is mogelijk om 5 gesprekken volledig gesubsidieerd te krijgen. Informeer bij mw. A.C.Klein 020-6179864

Mw. A.C. Klein is spiritueel counselor (specialisatie: Ignatiaanse Spiritualiteit), opgeleid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Lid van de Vereniging van Geestelijk Verzorgers (VGVZ). Ingeschreven in SKGV register. Aangesloten bij Stichting Questio Centrum voor levensvragen. https://www.stichtingquestio.nl/

Neem gerust contact op  voor een persoonlijk gesprek.

Telefoonnummer 020-6179864  e-mail:   kleinspiritueel@gmail.com

Meer informatie geestelijke verzorging: https://geestelijkeverzorging.nl/

Meer informatie over Ignatiaanse spiritualiteithttp://www.jezuieten.org

GROEPSTRAINING:  ZIN IN JE WERK  

In deze training krijg je verschillende methoden aangereikt om dieper in te gaan op jouw levensverhaal. Inzicht hierin geeft je een bewuster antwoord op de vraag wat je beweegt en waar je inspiratie ligt, ook in je werk.

Wat leer je ?  

Het onderzoeken van je levensverhaal maakt je bewust van je drijfveren, kracht en kwaliteiten ( het reikt verder dan je zelf/ het zelf). Hierdoor kun je beter vanuit je eigen inspiratie werken en daarbij je eigen grenzen bewaken. Daarnaast ontwikkel je een gevoeligheid voor zin- en betekenisgeving, zowel bij jezelf als bij de mensen waar je mee werkt. Dit geeft verdieping aan je professionaliteit.

De training bestaat uit een intakegesprek, vier – zes (groeps)bijeenkomsten en een afsluitende evaluatie van 2 uur. De intakegesprekken zijn een wederzijdse kennismaking waarin onder andere motivatie en praktische informatie over de cursus aan bod komen. Afspraken daarvoor worden individueel gemaakt.

In de (groeps)bijeenkomsten word je met behulp van verschillende thema’s uitgedaagd over jezelf na te denken en te schrijven. Ervaring met schrijven is hiervoor niet nodig. Aan de hand van wat je in de groep/ individueel  presenteert krijg je vragen van de begeleider en deelnemers om verder mee aan de slag te gaan. Tijdens de afsluitende evaluatie oogsten we de opbrengst van de bijeenkomsten.

Het maximale aantal deelnemers in een groep is zes. Omdat in de groep persoonlijke zaken aan bod komen, wordt er afgesproken dat de inbreng van deelnemers binnen de groep blijft.

Vanwege de vertrouwelijkheid en het groepsproces is het van belang dat je bij alle bijeenkomsten aanwezig bent.