Zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapsbegeleiding voor en na de bevalling. Deze praktijk biedt drie mogelijkheden in een groep van maximaal 5 vrouwen, individueel of heel persoonlijk alleen samen met je partner. De cursus is een totaalpakket van pre- en postnatale lessen. De zwangere wordt voorbereidt op de bevalling en de babyverzorging.

Zwangerschapsbegeleiding

Post- en prénatale begeleiding individueel of in groepen van maximaal 5 vrouwen. Er is één bijeenkomst met de partner.

De cursus in een groep bestaat uit 13 lessen: 8 lessen voor de bevalling en 5 lessen na de bevalling. De individuele begeleiding bestaat uit 5 prenatale lessen (90 min.) en 4 postnatale lessen (60 min.) Heb je geen zin in een groepsles of heb je een opfriscursus nodig of wil je liever een bewuste persoonlijke voorbereiding op de bevalling. Kies dan voor de individuele begeleiding van twee sessies van 2 uur.  

Je begint met de cursus ongeveer in de 6e maand van je zwangerschap.

De lesduur is een uur tot ongeveer anderhalf uur en er is gelegenheid om met elkaar te praten. De groepen bestaan uit ongeveer 4 – 6 vrouwen. Het is een praktische cursus met aandacht voor de houding en bewegingen in het algemeen dagelijks leven. Je leert concentratie oefeningen, ademhaling- en ontspanningstechnieken gericht op de bevalling.  Ook de spieren die het zwaar hebben tijdens de zwangerschap krijgen aandacht.

Verder proberen we allerlei zwangerschapsklachten te voorkomen, indien aanwezig te verminderen, zoals b.v. rugpijn en spierkrampen. Tevens komt de theorie over het verloop van de zwangerschap en de bevalling aan de orde. Tijdens iedere les wordt er individuele aandacht gegeven en krijg je allerlei informatie mee. In de lessen voor de bevalling zal er ook een avond georganiseerd worden voor diegene(n) die bij de bevalling aanwezig zal (zullen) zijn.

Om alles tot een geheel te maken zal ongeveer 3-4 maanden na de bevalling gestart worden met de postnatale lessen. Dit lijkt lang, maar na alle begin drukte met de baby blijkt die termijn toch de beste om weer eens extra aandacht aan buik- en bekkenbodemspieren te schenken, zodat die spieren weer in een goede conditie verkeren als overgang naar sporten en het tillen en verzorgen van de baby.

De inhoud van de cursus van alle drie de mogelijkheden:

  • Medisch technisch verhaal hoe de bevalling in zijn werk gaat en kan verlopen.
  • Tips voor de partner. Zijn rol en hulp tijdens de bevalling.
  • Adviezen opvangen van de ontsluitingsweeën
  • Perstechnieken en -houdingen
  • Adviezen borstvoeding en babyverzorging

Heb je rug- , bekken- en of andere klachten dan kun je individueel behandeld worden. Dit wordt vergoed door de ziektekostenverzekeringen vanuit het aanvullende pakket. Het is ook mogelijk om gemasseerd te worden. Neem in alle gevallen contact met  Mw. A.C. Klein op.

Zwangerschapsmassage voor en na de bevalling.

Tijdens zwangerschap is een massage een weldadig moment. Het werkt ontspannend en rustgevend. Maar het is ook fijn als je zwangerschapsklachten hebt zoals : lage rugpijn, bekkenpijn, nek- en schouderklachten, vermoeide (rusteloze)benen (verminderde bloedsomloop) kuitkrampen en vocht vast houden.

Na de bevalling is je leven aanzienlijk veranderd. De gezinsuitbreiding kan naast vreugde ook vermoeidheid met zich mee brengen. Een ontspannende massage kan een weldaad voor lichaam en geest zijn. Een moment om tot jezelf te komen. Daarnaast kun je tips krijgen over lichaamshoudingen bij het verzorgen van het jonge kind. Til- en draagtechnieken volgens Oefentherapie Mensendieck.

Animatie hoe de baby het geboortekanaal passeert.

Voor meer informatie bel of stuur e-mail naar info@mensen-dieck.nl